Dr. Evl -

Tag Archives

2 Articles

Ovatko Espoon kirkot avoinna yksittäisiä rukoilijoita varten?

V. Korhonen kysyy: ”Ovatko espoolaisten kirkkojen ovet avoinna päivittäin? Saako kirkon penkkiin noin vain mennä istumaan ja juttelemaan Jumalan kanssa – vaikka keskellä arkipäivää?”

 

Vastaus

 

Kirkot ovat auki päivittäin – poikkeuksena lienee vappupäivä 1.5. Kirkon penkkeihin myös ilman muuta saa mennä istumaan ja juttelemaan Jumalan kanssa, mutta ei mielellään liian äänekkäästi, jotta muillakin on mahdollisuus hiljentyä pyhän edessä. Arkena keskellä päivää on itse asiassa erinomainen mahdollisuus hiljentymiseen. Silloin ei yleensä ole niin paljon tilaisuuksia kirkossa. Joissain kirkoissa (esim. Tapiolassa) on arkisin kello 12.00 myös pieni rukoushetki.

 

Espoon kirkot ja kappelit ovat hyvin auki ihmisille. Esimerkiksi Tapiolassa arkena kirkko on auki kello 8–21 sekä viikonloppuna 9–18 (kesällä klo 8–17).

 

Lämpimästi tervetuloa Espoon kirkkoihin ja kappeleihin hiljentymään ja rukoilemaan! Aukioloajat löytyvät täältä:

 

Espoonlahti

 

http://www.espoonseurakunnat.fi/web/espoonlahden-seurakunta/tilat

 

Leppävaara

 

http://www.espoonseurakunnat.fi/web/leppavaaran-seurakunta/yhteystiedot-ja-toimitilat

 

Olari

 

http://www.espoonseurakunnat.fi/web/olarin-seurakunta/toimitilat

 

Tapiola

 

http://www.espoonseurakunnat.fi/web/tapiolan-seurakunta/toimitilat

 

Tuomiokirkko

 

http://www.espoonseurakunnat.fi/web/tuomiokirkkoseurakunta/toimitilat

Miten Jumala vastaa rukouksiin?

Nimimerkki ”Kuu” kysyy: ”Miten Jumala vastaa rukouksiin?”

 

Vastaus

 

Kiitos hyvästä ja ytimekkäästä kysymyksestä. Jumala vastaa rukouksiin oman mielensä mukaan. Jumala ei ole siten toivomusautomaatti, joka antaisi kaiken mitä häneltä pyytää. Toiveiden sijaan hyvä Jumala antaa usein antaa sen, mitä oikeasti tarvitsemme. Hän on hieman kuin hyvä ja viisas vanhempi, joka ajattelee lapsensa parasta. Kuten virsi 341 asian hyvin kiteyttää: ” Kiitos, että rukoukset monet, monet kuulit sä. Kiitos, että pyynnöt toiset eivät saaneet täyttyä.”

 

Jumala kokemustenikin mukaan vastaa usein meitä hyödyttävällä tavalla – siksi rukoilukin kannattaa. Jumala toivookin, että pyydämme Häneltä hyviä asioita elämäämme (kuten esimerkiksi Isä meidän -rukouksessa). Hyviä asioita ei siis kannata pitää itsestään selvinä, vaan niitä voi Jumalalta pyytää ja Häntä niistä kannattaa myös kiittää.

 

Raamatusta löytyy myös lukemattomia esimerkkejä, kuinka Jumala on auttanut niitä ihmisiä, jotka ovat kääntyneet rukouksessa Hänen puoleensa. Hyvänä esimerkkinä toimii Hanna, joka rukoili lapsettomuuteen apua ja sai Herralta avun. Hänen kiitossanansa rohkaisevat rukoiluun vaikeassakin tilanteessa:
”Herra lähettää kuoleman ja antaa elämän, vie alas tuonelaan ja nostaa sieltä.” (1. Sam. 2:6; Kirkkoraamattu 1992).

 

Ps. Seurakuntien messuihin voi usein jättää esirukouspyyntöjä (kirkkosalin läheisyydestä löytyy usein lappuja). Meillä on myös esirukouspalsta, jonne voi lähettää pyyntöjä: http://www.espoonseurakunnat.fi/web/at-kirkko/esirukous