Dr. Evl -

Mistä Jumala on tullut ja miltä Hän näyttää?

Nimimerkki ”S&P” kysyy ”Mistä Jumala on tullut ja miltä Jumala näyttää?”

Vastaus

 

Jumala on ollut käsittääkseni aina olemassa, joten on vaikea sanoa, mistä Hän on tullut. On myös vaikea määrittää, milloin Jumala on tullut olemaan. Nimittäin Jumalan luomassa maailmassakin aika on suhteellinen käsite. Esimerkiksi, jos ihminen laitettaisiin valonnopeudella kulkevaan avaruusalukseen, hän vanhenisi huomattavan paljon hitaammin kuin maan päällä elävät ihmiset.

Raamatussa on muutamia kertoja kerrottu kohtaaminen Jumalan kanssa:

  • Jumala esimerkiksi liikkuu Edenin puutarhassa iltapäivän viileydessä (Gen. 3:8).
  • Jumala suojaa kädellään Mooseksen, jotta Jumalan näkeminen (ilmeisesti kasvoista kasvoihin) ei tappaisi maan päällä elävää Moosesta (2. Moos. 33:17–33).
  • Tulee hiljaisessa huminassa profeetta Elian luo  (1. Kun. 19:12–13).
  • Ihmiseksi syntyneessä Jeesuksessa voi nähdä Isän eli Jumalan. Jeesus on luopunut kaikista ulkoisista kirkkauden ja vallan merkeistä. Lisäksi hänen ihmisyytensä toimii eräänlaisena ihmisiä suodattimena, jotta Jeesuksen kohtaava ihminen ei kuole. (Joh. 14:9).

 

Kirkkaudessaan ja loistossaan olevaa Jumalaa emme voi vielä syntisyytemme ja vajavaisen rakkautemme takia katsoa kasvoista kasvoihin. Vasta tulevassa elämässä, kun pyhyytemme ja rakkautemme on täyttynyt, voimme katsoa Jumalaa kasvoista kasvoihin.

Leave a reply

Your email address will not be published.